zaterdag 19 januari 2013

LOG IN > 6 | Kader AbdolahOp vrijdag 25 januari 2013 vindt de zesde editie plaats van LOG IN >, de jaarlijkse bijeenkomst voor iedereen in Gelderland die met literatuur bezig is en geïnteresseerd is in het literaire klimaat in de provincie.

Aan tafel met Kader Abdolah

Vanwege het succes van vorig jaar schuift deze keer weer een bijzondere literaire gast aan, die we vragen naar zijn favoriete gerecht: Kader Abdolah. Lezers kennen Abdolah vooral van Het huis van de moskee, dat in 2007 tot één na beste Nederlandse boek werd gekozen (bovenaan stond De ontdekking van de hemel van Harry Mulisch), of van zijn vertaling De Koran en het daaraan gekoppelde De boodschapper. Maar dit jaar verraste hij met een totaal ander boek. Zeesla en de lepels van Alice is het verslag van een reis die Abdolah maakte langs markante wetenschappers, uitvinders, kunstenaars en ondernemers met verrassende ideeën en boeiende visies op de toekomst. De schrijver als journalist. Tijdens LOG IN > interviewt schrijver Leon Gommers hem over dit boek.

Daarnaast schreef Abdolah speciaal voor LOG IN > een nieuwe tekst over zijn favoriete gerecht. Hij leest die tekst voor, Leon Gommers bereidt het gerecht en jij mag proeven! Ondertussen is er volop gelegenheid om kennis te maken met collega-organisatoren en schrijvers uit Gelderland.

Ode aan de beste uitvinding ooit

Traditioneel is aan LOG IN > een kleine wedstrijd verbonden: breng in maximaal honderd woorden een ode aan de beste uitvinding ooit. Vermeld jouw ode als reactie op de oproepelders op deze site. De inzender met de mooiste ode wint een dinerbon t.w.v. € 100,-.

LOG IN > 6 - Aan tafel! met Kader Abdolah

Vrijdag 25 januari 2013, van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Toegang: € 10,- (contant en gepast te voldoen aan de deur)

Locatie: Villa Sonsbeek, Tellegenlaan 3, Arnhem (in het Sonsbeekpark, ingang Apeldoornseweg). Routebeschrijving: zie www.villasonsbeek.nl.

Reserveren (verplicht!): tot uiterlijk 21 januari 2013 via e-mail: editheikendal@kcg.nl. Vermeld daarbij je naam en, indien relevant, de organisatie die je vertegenwoordigt. Het eten betreft geen volledige maaltijd, maar houd wel bij de lunch wat ruimte over in je maag…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten