dinsdag 11 december 2012

Euregio PoëzieprijsDonderdag 6 December:  Een aantal leden van de Werkgroep Euregio Poëzieprijs 2013 bespreekt de plannen in de SBK Boterfabriek | V.l.n.r. Heinz Kock (Kunstlerdorf Schoppingen) - Henk Krosenbrink (Stichting Grenscontacten) - Rainer Heeke (Achterland Verlag) - Tineke Udo (Vrienden van Boekenstad).

Meer dan 60 dichters en dichteressen uit het Euregio gebied hebben hun bijdrage gestuurd naar de organisatie van de Euregio Poezieprijs 2013. Bijna dagelijks komen er nog bijdragen binnen, maar de gedichten dienen uiterlijk 31 december 2012 ingeleverd te zijn.  De organisatoren zijn erg blij met zoveel deelnemers. Ook inzendingen in de streektaal zijn goed vertegenwoordigd. De prijs bestaat uit: 1000 euro en  het winnende gedicht krijgt drie jaar lang een plek op een paneel in het Vesting Park Sint Bernardus te Bredevoort.
Ook wordt een selectie van de beste gedichten wordt opgenomen in een Bloemlezing. De prijsuitreiking is tijdens de Poëzienacht 2013 in Bredevoort; waarschijnlijke datum: Zaterdag 22 Juni

De Euregio Poëzie prijs staat open voor iedereen vanaf 18 jaar, die geboren of woonachtig is in het Euregiogebied. Zie hiervoor de kaart op de website www.sbkbredevoort.nl   Op deze website staat ook alle verdere informatie vermeld. Klik op POEZIE. Daar vindt men ook het volledige reglement en alle contactadressen. De Euregio Poezieprijs is mogelijk gemaakt door het Euregio Mozerprogramm  in Gronau en de Gemeente Aalten. De inzendingen worden beoordeeld door een  deskundige Jury bestaande uit  5 personen; twee uit Duitsland en drie uit Nederland. De organisatie bestaat uit:
Achterlands Verlag Compagnie | Stichting Culturele Grenscontacten Achterhoek-Westmunsterland-Kunstlerdorf Schoppingen-Stichting Vrienden van Boekenstad | Poëziecentrum Nederland en de Stichting Bredevoort Kunstmanifestatie

Inzendingen voor 31 december 2012 naar:
of  EUREGIO POEZIEPRIJS 2013
     t.a.v. Linda Oonk
     Landstraat 2d
     7126 AT Bredevoort

Voor Duitsland:
STIFTUNG KUNSTLERDORF SCHOPPINGEN
FEUERSTIEGE 6
D-48624  SCHOPPINGEN


Info+Reglement: www.sbkbredevoort.nl 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten