maandag 9 januari 2012

Beste poëzieliefhebbers

In januari start het Poëziecentrum Nederland een nieuwe activiteit: 
het Poëzielaboratorium
. Gedurende een hele zaterdag (van 10.00 tot 17.00 uur) kunnen liefhebbers terecht in het PcN voor allerlei zaken die met poëzie te maken hebben. Je kunt er (over) poëzie lezen, luisteren en (be)kijken, je kunt er begeleid en onbegeleid schrijven en tekenen en je kunt er alleen of samen op ontdekkingstocht door de jaren van de moderne Nederlandstalige poëzie (van ± 1880 tot heden). En je kunt er dichters ontmoeten en redacteuren van literaire tijdschriften, wellicht een enkele uitgever; je zult er (oud-)cursisten tegen het lijf lopen of nieuwe contacten opdoen. Natuurlijk kun je er ook je gedichten laten "keuren" en allerlei plannen smeden om alleen of met elkaar de poëzie onder de brede aandacht te brengen. Voor € 5,00 per persoon kun je er de hele dag grasduinen, experimenteren, oefenen, bloemlezen, studeren, pauzeren met een kopje koffie of thee et cetera. 

De eerste keer dat het Poëzielaboratorium open gaat, is zaterdag 21 januari 2012. Daarna zal het elke eerste en derde zaterdag van de maand zijn deuren openen. Tijdens de derde zaterdag kunt u ook nog een uitstapje maken naar de derde zaterdagboekenmarkt die op het voormalige schoolplein wordt gehouden.

Het is er straks; het wacht op u voor het nodige leven en voor de uitwisseling.

U bent van harte welkom! In januari is er meer te doen met poëzie. Er is de (inter)nationale Gedichtendag, donderdag 26 januari met een scala aan activiteiten in het hele land en 2 dagen later start het nieuwe seizoen van Ontmoet de dichter... met als eerste gast aan tafel de Utrechtse (Stadsblad)dichter Fred Penninga Zijn werk is vanzelfsprekend ook in te zien tijdens uw bezoek aan het Poëzielaboratorium van de week ervoor.

Poëziecentrum Nederland wil 2012 stevig beginnen, per slot van rekening is de poëzie dat wel waard, nietwaar? 

Tot die tijd wensen wij u bijzonder fijne feestdagen en een goede jaarwisseling toe. En veel heil en zegen in het nieuwe jaar! 

Hartelijke groet, 
Poëziecentrum Nederland
Wim van Til

Geen opmerkingen:

Een reactie posten